søndag 16. april 2017

Kvinnen i buret (bok)

Bilde fra https://www.platekompaniet.no/
bok/kvinnen-i-buret-jussi-adler-olsen1/

Dette er første bok i Avdelig Q serien. Bøkene er skrevet av Jussi Adler-Olsen. Boka kom ut i 2006. Siden har seks bøker i samme serie blitt gitt ut, den siste i februar i år. Kvinnen i buret ble filmatisert i 2013.

I "Kvinnen i buret" møter vi politietterforsker Carl Mørck ved politiet i Danmark. Etter at Carl Mørck opplevde et mareritt  i det han skal pågripe enn mistenkt, blir han satt til å lede en nedprioritert avdeling i politiet, kaldt Avdeling Q. Der skal han sammen med Hafez el-Assad, som ikke engang er en kriminaletterforsker, løse gamle saker. Det Carl ønsker mest av alt er å sitte på politistasjonen og bare slappe av til han har ferie, mens Hafez ønsker å jobbe mest mulig. Dette skaper flere uoverensstemmelser mellom dem og det viser seg også at Hafez har flere sider enn det som først kommer frem. I "Kvinnen i buret" skal Avdeling Q finne Merete Lyngaard som har vært savner i en lengre periode. Saken står uten ledetråder og Carl og Hafez må nøste sammen de få opplysningene de har for å finne ut hva som har skjedd med henne. Jo før, jo bedre!

Boka er en typisk "antihelt" kriminalroman, og har sånn sett mange likhetstrekk med Jo Nesbø sine krimbøker. Kvinnen i buret er en spennende bok, og jeg vil si den er omtrent like spennende som Nesbø sine bøker. Boka forsvant på bare noen få dager, fordi jeg var så spent på hvordan det gikk. Den har også flere humor-øyeblikk, som møtene mellom Carl og hans små-rare ekskone og hennes sønn. Det som allikevel gjør at jeg absolutt vil anbefale denne boka, og for så vidt hele serien, er Hafez el-Assad, som er en veldig unik karakter man både blir nysgjerrig på og glad i.Bilde fra https://www.platekompaniet.no/bok/kvinnen-i-buret-jussi-adler-olsen1/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar