torsdag 5. april 2018

Happy Valley S01 - Britisk krimserie på Netflix

Påska går som oftest med på å se noen krimserier. For påska i år så har vi sett den første sesongen av Happy Valley på Netflix.
Happy Valley er en britisk krimserie som først hadde premiere i 2014 på BBC. Det har kommet ut to sesonger av serien, og en tredje har planlagt premiere i 2019, men dette er en anmeldelse av sesong 1. Sesong 1 ligger tilgjengelig på Netflix. Sesong 1 består av 6 episoder. 

Serien handler om en litt søvnig, men narkotikapreget by i Yorkshire i England. Serien følger politibetjent Catherine Cawood (Sarah Lancashire). Vi følger både hennes jobbhverdag og hennes private liv, som etterhvert blir sterkt sammenflettet når voldtekstmannen til Cawood's datter slipper ut av fengsel og ei lokal jente blir kidnappet. Kidnappinga går heller ikke helt etter planen og det som skulle være en "enkel" kidnapping øker snart i omfang. 


Serien er typisk britisk krim, og hvis du liker britisk krim vil du antageligvis like denne.  I starten er det litt vanskelig å holde oversikt over alle karakterene, men det kommer seg etter ca en episode hvor de fleste viktige karakterene er introdusert. Lancashire gjør en fantastisk jobb som politibetjent Cawood med alle sine problemer. Jeg liker også godt at  Cawood er en veldig lite "perfekt" karakter med mange feil og mangler. Jeg ble alikevel veldig glad i denne karakteren.

Jeg vil anbefale denne serien til alle som liker britisk krim, selv om jeg ikke syns den er like bra som Broadchurch. Med kun 6 episoder går det raskt å se serien og jeg så den over kun to dager, noe som selvfølgelig er et bra tegn på at en serie er spennende. Serien får karakter 7/10. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar