lørdag 13. april 2019

Salem - Secret role game

Det finnes et veldig stort utvalg i det man kan definere som "secret role games" ute på markedet. Flere av disse er både kreative og morsomme å spille, blant annet "Secret Hitler". Alikevel, av denne type spill så er det SALEM (Også kjent som Salen 1692) som er min favoritt.

Salem tar ca en halvtime å spille og du kan spille det fra 4 til 12 spillere. Min erfaring er at det er morsommere med flere folk, men at det kan bli bra med så få spillere som 4 også.

Spillet er "heksene" mot "innbyggere" og de som er igjen i live til sist vinner. Ved oppstart av spillet får hver spiller utdelt et antall kort (antallet avhenger av antall spillere). Blant disse kortene gjemmer det seg et eller to "Hekse" kort og en Constable. Disse kortene representerer livene til spillere, og de spilles på bordet med oppsiden ned og holdes hemmelig. Det er altså bare heksen eller heksene som vet hvem som er "slemme".Når alle livene er snudd dør personen. Hvis heksekortene blir avslørt så taper heksene. I tillegg så har spillerne ulike personligheter som gir de special abilities. Disse kortene er basert på personligheter som spilte en rolle under hekseprosessen i Salem.

Det er delen med at kortene representerer liv som gjør at jeg syns Salem er morsommere en mange andre lignende spill. Jeg syns dette legger til en ekstra dimensjon i spillet, fordi du kan bli utvalgt og må miste et liv, men du får fremdeles være med i spillet så lenge kortet ikke var heksekortet! I tillegg kommer spillet i en veldig fin boks som ser ut som en bok. Absolutt et pluss. Det er lett å forstå og de fleste plukker opp på hvordan spillet fungerer veldig raskt. Det som er mest kronglete er "natt" fasen som er vanskelig å få til uten å lage lyd som avslører hvem det er om er heksene.

Salem er absolutt et spill jeg vil anbefale til alle som liker litt hemmelige rollespill!

9/10 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar