lørdag 16. desember 2017

Topp 10 Julefilmer

Vi elsker jula, og det er lite som setter oss i stemning som julefilmer. Her er vår favoritt Julefilmer. Har du sett de? Hvilke filmer må du se for å få julestemning? Legg igjen en kommentar!

Its a wonderful life (Livet er vidunderlig) 
Livet er vidunderlig Poster
Dette er den eldste filmen på vår liste. Denne filmen er fra 1946 og i svart-hvit. Filmen handler om George Bailey som alltid har prioritert andre fremfor seg selv. Når hans lille låneselskap får problemer på julaften, så vurderer George seg for å avslutte livet. Han møter istedenfor engelen Clarence som viser han hvordan livet til de menneskene han bryr seg om hadde vært uten han.

Dette er en skikkelig feel good film som minner deg på å sette pris på de menneskene du har rundt deg og alt de gjør for deg. For Kristin så er denne uten tvil på toppen av julefilmer hun må se før jul!

Clarence: "Strange, isn't it? Each man's life touches so many other lives. When he isn't around he leaves an awful hole, doesn't he?"Polarekspressen
Polarekspressen Poster
Denne filmen ser jeg hver eneste første helga i Advendt. Da er det årets første julebrus, sushi og Polarekspressen. Da er jeg klar for advent.
Dette er en tegne/animasjonsfilm fra 2004.Filmen handler om en gutt som slutter å tru på julenissen og derfor blir hentet av Polarekspressen for å få en tur å besøke julenissen. På vegen møter han på flere ulike karakterer og det skjer flere spennende ting. Filmen gir en god julefølelse og jeg er veldig glad i musikken i filmen.

Seeing is believing, but sometimes the most real things in the world are the things we can't see. 
The Holiday
The Holiday Poster
Dette er en film fra 2006 med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law og Jack Black. Filmen har et romantisk preg og handler om Amanda og Iris som bytter hjem over julen for å komme vekk fra sine kjæresteproblemer. 

Det jeg virkelig liker med denne filmen er Iris (Winslet) og Miles (Black). Deres kjærlighetshistorie er søt og ikke alt for klissete. Amanda (Diaz) og Graham (Law) er en mer typisk klissete kjærlighetshistorie.  Filmen er søt, avslappa og gir god julestemning! 


Iris: "You're supposed to be the leading lady in your own life, for God's sake!"
A Christmas Carol
A Christmas Carol PosterDette er en kjent historie av Charles Dickens. Historien har kommet i mange utgaver men jeg liker veldig godt Disneys film fra 2009. Ser den gjerne hver jul.
Filmen handler om Ebeneze Scrooge som heller jobber og tjener penger enn å feire jul, og det mener han at alle andre skal gjøre også. Derfor blir han oppsøkt av et julespøkelse som skal vise han fremtiden, nåtiden og fortiden. Historien føler den kjente historien til Dickens og har få overraskende momenter utenom den vi kjenner fra før.

Liker kvaliteten Disney legger i filmen, og at den ikke er en ren tegnefilm, du kan faktiskt kjenne igjen skuespillerene.


Fred: A Merry Christmas to you, uncle!
Ebenezer Scrooge: Bah! Humbug... What reason have you to be merry? You're poor enough.
Fred: What reason have you to be so dismal? You're rich enough.
Ebenezer Scrooge: BAH! Humbug!

Nå er det jul - igjen Poster
Julenissen 1,2,3 (Nå er det jul igjen)
Den første julenisse filmen kom ut i 1994. Her møter vi Scott Calvin som er en hardtarbeidene pappa som ikke har tid til veldig mye annet enn jobben. På julaften ramler julenissen ned fra taket hans og Scott tar på seg julenisse drakta og forvandles til Julenissen. I oppfølgeren julenissen 2 (2002) og julenissen 3 (2006) følger vi Scott som julenisse og diverse ting som skjer med han. Dette er en koselig familie-komedie.


Sarah the Little Girl: You're fatter this year.
Santa: Thank you. You've grown, too. Now go back to sleep.
Alene hjemme 1 og 2 
Alene hjemme PosterDe aller fleste har vel sett disse komediene fra 1990-tallet.  Kevin blir forlatt hjemme og må avverge to tyver i film 1, og i film 2 går Kevin på feil fly og møter på de samme tyvene igjen. Kevin bygger i begge filmene en rekke feller for tyvene. Usannsynlig, Ja. Men likevel to morsomme filmer og jeg ender ofte opp med å le, selv om jeg vet hva som kommer til å skje. Disse har også gått så ofte på TV i jula at det rent har blitt en juletradisjon å se ihvertfall en av  filmene!


You guys give up? Or are you thirsty for more?

Love Actually 
Love Actually Poster
Denne julefilmen fra 2003 er det veldig mange som har som favoritt. For min del er det først de siste årene jeg har fått øynene opp for den. Filmen er en romantisk komedie som følger flere par og snart-par i julestiden. Her får du alt fra ny romanse, til ekteskapets problemer. Flere kjente britiske skuespillere er med i filmen, blant annet  Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Alan Rickman, Bill Nighy, Keira Knightley, Martin Freeman, Emma Thompson, Andrew Lincoln, Laura Linney og Rowan Atkinson. Jeg er personlig ikke veldig begeistra for Keira Knightley i denne filmen, men jeg syns resten av skuespillerne gjør en kjempe jobb.
Det har også blitt laget en Love Actually 2 på 15 minutter i forbindelse med Red Nose Day, hvor du får høre hvordan det har gått med nesten alle karakterene fra originalen!


The trouble with being the Prime Minister's sister is, it does put your life into rather harsh perspective. What did my brother do today? He stood up and fought for his country. And what did I do? I made a papier maché lobster head.

GOD JUL! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar