torsdag 13. april 2017

Elisabeth Sunee Rathke - serien


De_ingen_savner_web
Fra: http://www.eysteinhanssen.com/de-ingen-savner/
Dette er krim-bøker skrevet av Eystein Hanssen. Bøkene følger Elisabeth Sunee Rathke (Elli) kriminaletterforsker ved Oslo politiet. Hun er halvt Thailandsk og halvt Norsk og sliter en del med identitet rundt dette. Hun har svart belte i karate og er absolutt ikke redd for å gå inn i ulike situasjoner. I de første bøkene har hun med seg Jan Nereng som partner. Bøkene er mye preget av at Elli mistet sin søster i et drap når Elli var 19 år.

Den første boka "De ingen Savner" kom i 2010. Boka handler om et mord på en ung pike som er funnet død ved Gamlebyen gravlund. Er dette bare et enkelt mord eller prøver noen å dekke over noe verre? Denne boken ble nominert til Bokhandlerprisen.

Bok to "Giftstrøm" kom i 2012. Denne handler om en kidnapping i Uganda hvor Elli og Nereng møter leiesoldater, lånehaier og drevne kriminelle i jakten på kidnapperne. Hvordan skal de klare å redde han som er kidnappet?

Bok 3 "Triangel" kom også ut i 2012. Elli er permittert fra Oslo politiet etter hendelsene i Giftstrøm. I denne boka prøver hun å finne ut hva som skjedde med søsteren Anne for 16 år siden. Nereng jobber fortsatt i politiet og han får her en sak som omhandler narkotika og Thailand. Henger de to sakene sammen?

Bok 4 "Åtseldyr" kom ut i 2013. Elli er tilbake i politiet. En uteligger finner levningene av et barn i en gamme jordkjeller i Vika. Her finner de etterhvert flere tunneler og levninger av flere dyr. Elli må undersøke tunnelene som har historie som strekker seg tilbake til 2. Verdenskrig. Hvem vet om tunnelene og hvorfor brukes de til oppbevaring?

Bok 5 "Brennmerket" kom ut i 2015. Ting som skjedde før moren til Elli flyttet fra Thailand drar Elli og Nereng til Bangkok's underverden. I Bangkok må Elli prøve å overleve fremfor å følge reglene da hun har motstandere som ønsker å ta livet av henne. Har dette noe med Ellis egen historie å gjøre også?

Bok 6 "Jaget" kom i 2017. Elli har blitt mor og er hjemme i mammapermisjon når hun dras tilbake til jobben etter at et lik er funnet i Bjørvika. Det er lite spor å gå på - det eneste Elli finner spor som leder mot en anholdt terrorist. Elli må jobbe sammen med Nereng som har begynt å jobbe i Delta for å finne ut hva terroristen ønsker. Hva slags planer legges for Oslo?


Bøkene er bra skrevet og det er vanskelig å legge de fra seg når du først har begynt. Jeg liker at personene du leser om virker ekte og du kan kjenne det igjen i problemene de jobber med i sitt personlige liv. Spennende og aktuelle bøker jeg absolutt anbefaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar