fredag 10. august 2018

Greyzone - Dansk-Svensk drama på NRK

Greyzone er en dansk dramaserie i 10 deler som for tiden ligger ute på NRK.
Birgitte Hjort Sørensen in Greyzone (2018)
I serien så følger vi etterforskerne Jesper og Eva i SAPO og PET, den svenske og danske etterretningstjenesten. Eva oppdager en missile på vei in i Danmark, og i etterforskningen av denne viser det seg raskt at det finnes en missile til på gale hender, og at denne missilen nå mest sannsynlig er tiltenkt et terroristangrep i Skandinavia.

Samtidig så følger vi Victoria som er en eksport på droner, men som blir holdt som gissel sammen med sin sønn i sin leilighet i Sverige. Gissel-takerne ønsker å bruke hennes teknologiske kunnskap til å få en drone opp i lufta.

Vil noen skjønne hva som skjer før det er for sent for Victoria og sønnen hennes, og vil de svensk-danske etterretningstjenestene lykkes med å stoppe terroristene?Denne serien begynner så utrolig bra. Vi satt klistra til skjermen for de første fire episodene, og Birgitte Hjort Sørensen som spiller Victoria gjør en fantastisk innsats. Deretter går seriens innhold dessverre nedover, først og fremst fordi den mister all troverdighet. Vi håper dette ikke representerer Sverige og Danmarks etterretningstjenester, fordi det er det dårligste politiarbeidet vi noen gang har sett. Politiet er ikke engang kapable til å stoppe en bil på vei fra flyplassen, men sitter heller utenfor huset og venter mens personen de skulle redde blir drept. Hele tiden med argumentet om at terroristene "ikke må få vite at de er avslørt". De klarer også å rote bort Victoria og gisseltakern hennes, og de er helt ute av stand til å redde henne når hun trenger det.

Slutten er også skuffende forutsigbar.

Jeg vil gi denne serien 4/10. Den begynner bra, men slutter dårlig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar