torsdag 21. juni 2018

5 humor-serier på Netflix som du kanskje ikke har sett!

Jeg elsker gode humor/komedie-serier. Ingenting er som å kunne sette på en god og lett komedieserie etter en lang og slitsom arbeidsdag. Her kommer en anbefaling med 5 gode komedie-serier på Netflix:


Jane the Virgin5. Jane the Virgin 

Jane the Virgin er inspirert av og basert på de latin-amerikanske "telenovelaen". Serien følger Jane, som er katolsk og som sparer seg til ekteskap. Ved en feiltagelse så blir hun inseminert og gravid. Jane må bestemme om hun ønsker å beholde barnet, hvor en rik og kjekk hotelleier er "faren". Dette fører til forviklinger i stor skala, i ekte Telenovelaen drama-stil.

Jeg liker denne serien fordi jeg syns den er morsom og underholdende. Jane (spilt av Gina Rodriguez, kjent fra Ugly Betty) gjør en kjempe-jobb som Jane. Jeg syns også det er morsomt at de har beholdt det originale telenovela stilen på serien, selv om det kanskje er tonet ned noe fra de originale spanske dramaene. Fortellerstemmen og måten serien er laget på gjør at den blir unik og spesiell.

Serien har kommet ut i fire sesonger så langt og en femte  (og siste) er planlagt. Sesong 1 er definitivt best, deretter blir det litt for mange forviklinger og litt for mye drama for meg.

Sesong 1, 2 og 3 ligger på Netflix Norge. Sesong 4 ligger ikke på Netflix Norge, men på Netflix UK. 


  

4. Grace and Frankie: 

Bilderesultat for grace and frankieVi har skrevet litt om Grace og Frankie her før. Serien følger Grace og Frankie som får beskjed om at ektemennene deres vil skille seg fra dem etter mange års ekteskap. Grunnen til  deres ønske om å skille seg er fordi de to mennene er forelsket i hverandre. Grace og Frankie flytter deretter inn i sommerhuset og utvikler etterhvert et unikt vennskap.

Jeg elsker denne serien fordi den er kreativ og unik. Plottet er både morsomt, uventet og med en dypere mening. Vennskapet som utvikles er både veldig fint og morsomt. Jane Fonda (Grace) og Lily Tomlin (Frankie) spiller fantastisk i denne serien.

Serien finnes i tre sesonger så langt og alle ligger på Netflix. Sesong 1 er veldig bra, og jeg syns sesong 2 fulgte godt opp, men sesong 3 skuffet litt. Sesong 4 er under planlegging og vi gleder oss til å se fortsettelsen!

Sesong 1, 2 og 3 er produsert av og ligger på Netflix.3. Lovesick

LovesickPromo.jpgLovesick er en britisk humorserie som er spilt inn i Glasgow. Serien følger Dylan som har fått Klamydia og må ta kontakt med tidligere kjærester og seksualpartnere for å få de til å sjekke seg. Etter et mislykket forsøk over telefon så bestemmer Dylan seg for å overgi informasjonen personlig. Serien bytter derfor fra fortid - historien om hvordan Dylan møtte disse menneskene - og nåtid, når Dylan gir beskjeden og også når han henger med vennene sine, Luke og Evie.

Dette er en litt annerledes, men veldig søt og morsom humorserie. Serien utvikler seg etterhvert til å handle om Dylan og Evie, og også om Luke (Som blir min favorittperson!). Serien er både morsom, har et kreativt plott og underholdende, og man blir glad i personene i den. 

Serien var original produsert for Channel 4, men plukket opp av Netflix for sesong 2 og 3. Flere sesonger er ikke bekreftet. 

Sesong 1,2 og 3 ligger på Netflix.  2. The Good Place

Relatert bildeI the Good Place så følger vi Eleanor Shellstrop, Spilt av Kristen Bell, som har død og kommet til "The good place". Problemet er bare at Elanor ikke passer inn - Hun har ikke vært et godt menneske i sitt tidligere liv og klarer heller ikke være det nå. Det viser seg at Elanor har fått plassen i "the good place med et feilgrep, men spørsmålet blir om hun klarer å lære seg å passe inn før noen merker at hun ikke hører hjemme??

Jeg syns denne serien er kreativ og annerledes, og den har en morsom plot-twist som gjør at jeg absolutt anbefaler den. Det er derfor denne serien får 2 plass i min "humor-serier du kanskje ikke har sett" liste. Dette er lett humor som godt passer inn etter en lang arbeidsdag, men samtidig så tar den opp og diskuterer etikk og filosofi!

Serien er laget i to sesonger. Det er bare sesong 1 som ligger på Netflix Norge (Sesong to ligger på Netflix UK). En tredje sesong er planlagt og har premiere i september 2018.

Sesong 1 ligger på Netflix.


1. Brooklyn Nine-Nine

Bilderesultat for brooklyn nine ninePå toppen av lista mi ligger Brooklyn 99. I denne serien følger vi politistasjonen 99 i Brooklyn og spesielt Jake Peralta, en barnslig men flink etterforsker. Serien er mer sitcom enn de andre seriene i denne lista. Det er allikevel noen langsgående historier som gir følelse av fremgang selv om de fleste episodene er mer enkeltstående. 

Denne serien har litt likhetstrekk i humor med The office, og man må kanskje like litt den type humor for å like serien. Jeg liker den veldig godt. Jeg liker spesielt at episodene er morsomme og underholdende, men at de også tar opp mer viktigere tema. Raymon Holt, kapteinen på stasjonen, er for eksempel homofil og snakker mye om hvor krevende det har vært som politimann. Problemene blir tatt seriøst, men på en morsom måte. Personene i serien er underholdende og mennesker du blir engasjert i, men uten at det blir for tungt og du trenger ikke følge for nøye med for å få med deg hva som skjer. En perfekt etter-jobb serie! 

Serien har kommet ut i fem sesonger så langt, hvor tre ligger på Netflix. Fox kansellerte serien i år, men den har blitt plukket opp av NBC og fortsetter heldigvis! Hurra!  

Sesong 1-3 ligger på Netflix. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar