tirsdag 20. februar 2018

Assassin's apprentice - Farseer Trilogy

Assassin's apprentice er den første boka i en serie på tre bøker under navnet Farseer Triology. Bok to heter Royal Assassin og bok tre heter Assassin's quest.  Bøkene er skrevet av Robin Hobb (Margaret Astrid Lindholm Ogden). Disse fantasty bøkene har altså kvinnelig forfatter, noe som ikke er så vanlig i fantasy verden. Bøkene ble gitt ut på 90-tallet, men det har siden kommet flere bøker som følger personene fra den orginale serien. 
Robin Hobb - Assassin's Apprentice Cover.jpg

Farseer triologien følger FitzChivalry Farseer, som er en bastard og opplært assassins. Han hjelper kongen og hans onkel, Prince Verity, med assassins oppgaver og senere med å redde det fra både utenlandske innvandrere (The red ship raiders) og en sjalu prins. FitzChivalry innehar både "the Wit" og "the Skill". The wit er å kunne kommunisere med dyr, mens the skill er å kunne kommunisere og koble seg til andre mennesker gjennom tanker. 

Jeg ble veldig begeistret for denne fantasy serien. Det er en relativt lettlest fantasy serie, blant annet fordi boka følger hovedpersonen hele veien, fremfor å bytte på som mange andre serier gjør. Bøkene er relativt lettleste, men spennende. Spesielt the Wit er et spennende element. Dette er en bok for alle som enten er litt nye til fantasy sjangere eller som ønsker en lettlest bok det går relativt raskt å lese. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar