søndag 17. september 2017

The Night Manager

The Night Manager er en mini-serie fra 2016. Den har en rekke kjente skuespillere, blant annet Tom Hiddleston (mest kjent som Loki fra Thor og Avengers), Hugh Laurie (mest kjent som Dr. House) og Olivia Colman (fra Broadchurch). Alle tre vant Golden Globe for sine roller i denne serien. Serien er basert på en novelle skrevet av John le Carré. Serien er består av 6 episoder på tilsammen 358 minutter. The night manager ligger på Amazon Prime og på Cmore.

The Night manager handler om Jonathan Pine, en brite som jobber som night manager på et hotell i Egypt. Han forvikler seg kort inn i å avsløre detaljer rundt en ulovlig våpenhandel. Dette fører til at gjesten han fikk denne informasjonen gjennom blir drept av Richard Roper (Hugh Laurie) sin gjeng. Når Jonathan Pine fire år senere får muligheten til å delta i en British Intelligence aksjon, griper han muligheten for å få hevn ved å gå undercover som Richard Ropers hjelper. 

Jeg syns denne serien var veldig spennende og jeg slukte de få episodene i løpet av få dager. Skuespillerprestasjonene er (selvfølgelig) utmerket og jeg syns historien er god. Det mest spennende er hvor vidt Jonathan Pine virkelig er blant de gode, selv når han får tilbud om jobb og penger til verdi langt over det han noen gang vil tjene ellers. Utviklingen av forholdet mellom Pine og  Jed Marshall (Elizabeth Debicki) bidrar til et ekstra spenningsmoment. 

Jeg vil absolutt anbefale denne serien til alle som liker spenning og krimserier. Vurdering 9/10. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar