fredag 25. august 2017

Kaninjegeren

Kaninjegeren er den siste boken i Joona Linna serien som er gitt ut under navnet Lars Kepler. Boken kom ut i 2016. Bokserien er skrevet av ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril. Bokserien følger den Finske etterforskeren Joona Linna som jobber i det svenske politiet. Tidligere bøker i serien er Hypnotisøren, Paganinikontrakten, Ildvitnet, Sandmannen og Stalker.

Jeg er veldig glad i Lars Kepler sine krimbøker og har ventet lenge på at denne boken skal komme ut på ebok bib hvor jeg ofte låner og leser bøker på Ipaden. Dessverre har ikke boka kommet dit ennå, så valgte derfor å kjøpe boka som en gave til meg selv da jeg reiste på ferie. 

Kaninjegeren fortsetter der Stalker slutter. Joona Linna har sittet 2 år i fengsel når et brutalt mord på en av Sveriges ledende politikere blir begått. Politiet klarer ikke å stoppe morderen og de henvender seg til Joona for å fange morderen som etter hvert får navnet "kaninjegeren". Men politiet ønsker ikke å høre på hans tilbakemeldinger når det kommer til stykket og Joona må jobbe sammen med Saga Bauer i all hemmelighet for å fange morderen.

Kaninjegeren er den lengste av bøkene om Joona til nå. Skrivestilen er fremdeles den samme, med korte kapitler som gjør det til en forholdsvis lettlest bok og sideantallet forsvinner fort. Boka har fremdeles  spenningen som de andre Lars Kepler bøkene har hatt og det er til tider vanskelig å legge boka fra seg. Allikevel så syns vi ikke at denne boka lever helt opp til de andre bøkene i serien. Premisset er mer usannsynlig, løsningene er litt for lettvinte og slutten litt for forventet. Vi vil derfor heller anbefale å begynne på de første bøkene i serien, både fordi dette gir bedre forståelse av utviklingene til hovedpersonene og fordi de første bøkene rett og slett er bedre!  
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar