mandag 24. juli 2017

Springflo

Dette er en krim bok skrevet av Cilla og Rolf Börjlind. De er et svensk ektepar som er kjent for mange TV-manus, mange av de innen krim.

Boka handler om politistudenter Olivia Rönning. Hun går på politiskolen i Stockholm. Rett før sommerferien får klassen hennes et par ulike krim saker som ikke er avsluttet for å se på i løpet av sommerferien. Olivia velger en krim sak fra 1987 hvor en ung gravid kvinne blir drept. Denne kvinnen blir gravd ned på en strand i Nord-Koster med bare hodet over sanda mens springfloen er på vei. Hovedetterforskeren fra denne saken er Tom Stilton. Olivia ønsker å få pratet med han for å få litt info om saken, men Tom er som sunket i jorden. I boka følger vi Olivias jakt på sannheten og på politimannen Tom. Her får du mange overraskelser og det er ei bok jeg leste fort ferdig, har også lest de 3 neste bøkene i serien, så anbefaler absolutt boks og fortsettelsen.

Boka har blitt TV-serie, og med tanke på forfatternes bakgrunn som TV manus forfattere har jeg veldig lyst til å se denne, men den ligger desverre ikke ute på NRK lengre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar