tirsdag 9. mai 2017

Broadchurch Sesong 3

Broadchurch er en britisk krimserie som omhandler etterforskerne Alec Hardy (David Tennant) og Ellie Miller (Olivia Colman) i den lille kystbyen "Broadchurch". Sesong 3 er (dessverre) den siste i serien. Ólafur Arnalds har skrevet musikken og serien er produsert av Chris Chibnall (Som er ny produsent for Doctor Who - Vi gleder oss!).

Sesong 1 og 2 ligger på Netflix. Sesong 3 finnes på NRK.no

I Sesong 1 fulgte vi Alec og Ellie sin jakt på morderen til Danny på 11 år som ble funnet død på en strand. I sesong 2 fulgte vi rettsoppgjøret etter dette mordet og "sandbrook" saken som ble gjenåpnet. I sesong 3 følger vi igjen Alec og Miller, men denne gangen er det i jakten på Trish Winterman (Julie Hesmondhalgh) sin voldtekstmann. Trish ble voldtatt på venninnens 50-års dag og bestemmer seg for å anmelde noen dager senere. Dette sender Alec Hardy og Ellie Miller ut på en etterforskning som tar de innom mange av områdets befolkning hvor flere fremstår som potensielt skyldige. Vi får også se hvordan voldtekten påvirker befolkningen og ikke minst vennskap. Vi følger også familien til Danny og vi får se hvordan de fremdels sliter med å komme seg gjennom hverdagen etter sønnens ble drept tre år tidligere.

Det er nettopp i det som skjer rundt selve etterforskningen at Broadchurch har lyktes så godt med i de tidligere sesongene. Dette lykkes de også med i denne. Du får se hvordan voldtekten påvirker Trish og alle rundt henne og du får se hvordan faren til Danny enda ikke har klart å akseptere sønnens død. Sesong 1 av Broadchurch var helt fantastisk. Sesong 2 imponerte ikke like mye, men i sesong 3 syns jeg igjen de nærmer seg det de oppnådde i sesong 1. Jeg klarte ikke å gjette hvem som var skyldig før helt mot slutten og jeg fulgte spent med. Jeg følte dypt med Trish og hele hennes familie når hun gjentatte ganger spør om "hvorfor meg". Det var også interessant med en krimserie hvor offeret fremdeles er i live. Skuespillerprestasjonene er også minst like gode som i tidligere sesonger. David Tennant og Olivia Coleman fungerer godt sammen, nesten enda bedre nå enn tidligere og Hesmondhalgh gjør en ypperlig prestasjon som Trish. Til sist fortjener også musikken til Islandske Ólafur Arnalds en kommentar. Den setter skikkelig Broadchurch stemningen og er rett og slett imponerende!

Hvis du vurderer å se sesong 3 av Broadchurch så anbefaler jeg deg å ha sett sesong 1 og 2 først, i og med at disse er sterkt knyttet sammen. Men jeg vil absolutt anbefale hele trilogien og gir den siste sesongen karakter 9/10.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar